Velmi tvrdě pracuji na svém návratu, vzkázal Kubica fanouškům

Velmi tvrdě pracuji na svém návratu, vzkázal Kubica fanouškům

Robert Kubica pokračuje v rehabilitaci a nepřipouští si jinou budoucnost než v roli závodního jezdce. Na konci léta by měl padnout definitivní termín jeho návratu.

Kubica prodloužil smlouvu se svým osobním sponzorem Lotto a při této příležitosti napsal vzkaz fanouškům, který v polské televizi TVN24 přečetl jeho manažer Daniel Morelli.

"V Polsku se říká, že skutečné přátele poznáte až v nouzi," napsal Kubica. "Chci se vrátit na dráhu ještě silnější a velmi tvrdě pracuji na svém návratu zpět za volant."

Kubica měl nehodu v rallye v únoru a tehdy lékaři řekli, že první odhady o jeho případném návratu do závodů učiní až na konci léta. Podle Morelliho budou moci být tou dobou mnohem konkrétnější.

"V této chvíli je vše ve stádiu očekávání a spekulací, protože není možné dostatečně předvídat, jak bude nadále probíhat Robertův návrat do plného zdraví," řekl. "To, co se děje nyní, je víc než uspokojující a jsme optimisty, co se týče budoucnosti."

"Pokud vše bude pokračovat tak jako nyní, budeme schopni už v srpnu, nejpozději začátkem září stanovit pevný termín návratu na dráhu. Není ale kam spěchat, protože je jasné, že Robert v letošní sezoně mistrovský titul už nezíská. Proto tu týdenní zpoždění nehraje žádnou roli."

Doporučujeme

Články odjinud