Velké týmy se nedokážou vejít pod rozpočtový strop, myslí si Wolff

Velké týmy se nedokážou vejít pod rozpočtový strop, myslí si Wolff

Vedení formule 1 představilo týmům v Bahrajnu vizi rozpočtového stropu, podle které by měla každá stáj na jednu sezónu 150 milionů dolarů. Šéf Mercedesu Toto Wolff je však toho názoru, že velké týmy tento limit nebudou schopny dodržet.

Snižování nákladů je v současnosti jedním z hlavních cílů Liberty Media. Vlastníci komerčních práv si od příprav rozpočotového stropu slibují oslovení případných dalších týmů se zájmem o vstup do formule 1.

V záležitosti samotné výše rozpočotvého stropu sice zatím nebyla žádná částka oficiálně potvrzena, nejčastěji se však mluví o 150 milionech dolarů na jednu sezónu. Tento limit by však byl podle Toto Wolffa šibeniční pro velké týmy.

„Na toto číslo se musíme dívat v určité perspektivě. Je nutné si uvědomit, že v návrhu rozpočtového stropu nejsou zahrnuty náklady na marketing, platy jezdců a spousta dalších aktivit," řekl v pátek Wolff pro Sky Sports.

„Je toho hodně, co děláme jako automobilka a z naší práce poté těží i naše zákaznické týmy. To číslo je tedy pro velké týmy příliš malé, ale když se na věc podíváme v detailu, tak uvidíme, že musíme spolu s Liberty Media pracovat na kompromisu."

„Pokud do rozpočtu zahrnu veškeré vyňaté položky, tak se již budeme pohybovat v částkách kolem 250 milionů dolarů."

„Mojí nejvyšší prioritou je ochrana našeho týmu a našich zaměstnanců. Je nutné si uvědomit, že ve formuli 1 jsme již poměrně dlouho, podobně jako jiné velké týmy."

„Musíme si spolu sednout a říct si, jak vypadá naše situace, co můžeme udělat pro formuli 1, jak udržet náklady na uzdě a pokusit se navrhnout co nejlepší udržitelný plán byznys."

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud