Věk mě nezpomalí, ale děti by mohly, říká Button

Věk mě nezpomalí, ale děti by mohly, říká Button

Pro automobilového závodníka není překážkou nadprůměrný věk, ale případný strach z rizika, který se může dostavit, když jezdec založí rodinu. Myslí si to Jenson Button.

Button oslavil v lednu 31. narozeniny a zatím nepomýšlí na ukončení kariéry. Většina závodníků je ve formuli 1 mladší než on, ale věk jeho postoj k závodění nezmění.

"Ne, změní se, až budu mít děti, ale zatím tomu tak není," řekl Button pro Express. "To je jeden z důvodů, proč nechci mít děti, když závodím. To riziko za to nestojí. Také s nimi nemůžete trávit dost času. Zatím to na mě nedolehlo. Až se to stane, přestanu závodit. Jakmile začnete mít strach jezdit s autem na hraně, musíte přestat. Nemělo by to smysl."

Button bude jako bývalý mistr světa bojovat s úřadujícím šampiónem Sebastianem Vettelem, který je o osm let mladší. "Nebude o nic hladovější než já," uvedl. "Jsem ve vrcholové formě. A po mentální stránce? Mentálně musíme být silní, aby všichni v týmu byli soustředění a pozitivně naladění."

Na druhé straně bude Button soupeřit také s o 11 let starším Michaelem Schumacherem. Ani pro něj ale není věk překážkou. "Vůbec s tím nesouhlasím," odpověděl Button na otázku, zda Schumacher ztratil kvůli věku na rychlosti. "Myslím, že není spokojený s vozem. Podívejte se na NASCAR, jsou tam padesátiletí jezdci a pořád vyhrávají. Vím, že to je jiné, ale i tam potřebujete dobré reakce a ostrý zrak. Dokud má dobrou fyzičku, a on ji má sakra dobrou, bude v pohodě."

Doporučujeme

Články odjinud