Vedení F1 dnes navštíví Kodaň

Vedení F1 dnes navštíví Kodaň

Plány na uspořádání Velké ceny Dánska v ulicích hlavního města Kodaně začínají nabírat výraznější obrysy. Vedení formule 1 dnes navštíví dánskou metropoli.

Společnost Liberty Media, která nyní stojí v čele F1, se netají snahou rozšířit kalendář o další destinace. V červenci loňského roku se objevil návrh na uspořádání závodu v Kodani a již proběhly i předběžná jednání.

Podle několika zdrojů v dánském tisku by dnes mělo v Kodani dojít k dalšímu jednání mezi šéfem F1 Chasem Careym a organizátory velké ceny, mezi kterými jsou bývalý dánský předseda vlády Helge Sander a bývalý majitel Saxo Bank Lars Seier Christensen.

Dánsko má ve formuli 1 svého zástupce v podobě pilota týmu Haas Kevina Magnussena. Závod v Kodani by však mohl být atraktivní také pro fanoušky ze Švédska a Finska, kteří by tak měli možnost fandit svým závodníkům Marcusi Ericssonovi a Finům Kimimu Räikkönenovi a Valtterimu Bottasovi.

Navrhovaný tvar okruhu je inspirován městskou tratí v ázerbájdžánském Baku, který se nachází v historickém centru města a nabízí řadu rychlých úseků s dlouhými rovinkami.

Dánští organizátoři doufají, že pokud budou všechny plány schváleny, bude mít Dánsko svou velkou cenu v kalendáři formule 1 v roce 2020.

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud