Věděli jsme, že nebudeme nejrychlejší, přiznává Hamilton

Věděli jsme, že nebudeme nejrychlejší, přiznává Hamilton

Vedoucí muž průběžného pořadí letošní sezóny formule 1 Lewis Hamilton odstartuje do Velké ceny Monaka ze druhé řady, když v kvalifikaci obsadil třetí pozici.

Brit uznal, že vítěz kvalifikace Daniel Ricciardo si první místo zaslouží.

„Věděli jsme, že nebudeme nejrychlejší, udělali jsme maximum, vůz je na dobré pozici,“ řekl Hamilton.

„Se svým prvním pokusem v Q3 jsem byl spokojen. V posledním pokusu jsem měl náskok 0,27 s, ale pak jsem o všechno přišel v posledním sektoru, takže s tím jsem nebyl úplně spokojen. Na pole position by to nic nezměnilo, ale byli bychom druzí.

Věděli jsme, k čemu o tomto víkendu dojde. Stále to není dobré, ale je to jen jeden závod.“

Bottas ve třetí řadě

Z páté pozice odstartuje do závodu jeho týmový kolega z Mercedesu Valtteri Bottas.

„Dnes to bylo náročné,“ řekl Bottas. „Očekávali jsme, že Red Bull tu bude velmi silný a také jsme věděli, že pro nás vůz to bude jedna z nejnáročnějších tratí. Od čtvrtka jsme vylepšili naše nastavení a vůz se choval mnohem lépe. Hlavním omezením byla celková přilnavost spíše než vyvážení.

Hodně mi to klouzalo, nemyslím si, že bych mohl jet rychleji, jelikož jsem měl pocit, že bych pak skončil v bariéře. Pokusili jsme se přes Q2 dostat na ultra měkké sadě, ale uvědomili jsme si, že pro to nemáme dostatečnou rychlost. Zítra proto odstartujeme na hyper měkké směsi, což bude zajímavé. Páté místo není ideální, jelikož v Monaku je jednodušší startovat z první řady, ale stát se tu může cokoliv.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud