Věděl jsem, že to tam někde je, říká Ricciardo

Věděl jsem, že to tam někde je, říká Ricciardo

Max Verstappen z Red Bullu byl nejrychlejší ve všech třech trénincích na Velkou cenu Mexika vozů formule 1. V souboji o pole position jej však o 26 tisícin porazil jeho týmový kolega Daniel Ricciardo.

Pro Australana je to třetí pole position ve formuli 1, když dosud startoval z první pozice jen v Monaku v letech 2016 a 2018. Pro tým Red Bull je to přitom poprvé od Velké ceny USA v roce 2013, co obsadil s oběma vozy první řadu.

„Věděl jsem, že to tam někde je. Neměli jsme nejklidnější tréninky a věděl jsem, že poskládat dohromady čisté kolo bude jako vždy klíčové,“ řekl Ricciardo.

„Věděl jsem, že v tom autě je rychlost, ostatně Max to ukazuje po celý víkend. Byl jsem přesvědčen o tom, že nakonec můžeme zajet čisté kolo, i tak si ale nejsem jistý, že bylo nejčistější,“ pokračoval Australan.

„Samozřejmě Monako je jediným místem, kde se mi tohle podařilo. Věřím, že to bylo s Maxem velmi těsné, pár setin nebo tisícin. Ani nevím, kdy naposledy obsadil Red Bull první dvě místa v kvalifikaci, takže je to hodně dobré,“ dodal.

Verstappen měl problémy s vozem

Max Verstappen přiznal, že se v kvalifikaci potýkal s řadou problémů na svém voze.

„Celá kvalifikace byla mizerná. Znovu stejný problém jako ve druhém volném tréninku. Brzdění motorem nebylo takové, jaké jsem si představoval, zadní část vozu se zablokovávala,“ popsal Verstappen.

„Snažili jsme se z toho vytěžit maximum. Myslel jsem, že i přes problémy, co jsem měl, to bude stačit. Druhé místo je ale stále dobré, uvidíme zítra,“ dodal Verstappen, který tak stále čeká na svou první pole position ve F1.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud