Ve vývoji nejsme konzervativní, namítá proti kritice svých jezdců McLaren

Ve vývoji nejsme konzervativní, namítá proti kritice svých jezdců McLaren

Lewis Hamilton a Jenson Button vyjádřili ve Valencii názor, že McLaren mohl být při nasazování nových dílů agresivnější. Technický ředitel Paddy Lowe ale říká, že to víc nejde.

Po Grand Prix Evropy byli oba piloti McLarenu zklamaní svými výsledky a řekli, že by měl McLaren víc riskovat. Lewis Hamilton uvedl, že se tým rozhodl nenasadit několik nových dílů. "Nechtěli riskovat," vysvětloval ve Valencii Daily Telegraphu. "Z bezpečnostních důvodů. Otázka je, jestli bychom závod dokončili, kdybychom to riziko podstoupili, ale o tom riskování je."

"Měli jsme k dispozici dalších pár desetin sekundy, díky kterým bychom podle mě byli silní a pomohlo by nám to šetřit pneumatiky. Hodně jsem o ty díly stál." Že by měl být McLaren s novinkami odvážnější, řekl tehdy také Button. "Musíme víc riskovat, protože za námi je velká díra a pak Mercedes, a před námi je Ferrari a na míle daleko Red Bull."

Technický ředitel McLarenu se ale nedomnívá, že by byl tým málo odvážný. "Připravujeme různé věci, běžné úpravy, díly karoserie, ty jsme měli od začátku v plánu," řekl Lowe k závodu v Silverstonu pro Espn. "Viděl jsem, co řekl (Hamilton) a moc tomu nerozumíme."

"Myslím, že u jezdců došlo k jistému nedorozumění ve vztahu k tomu, co jsme udělali. Není tu jediná oblast, ve které bychom nebyli absolutně na hraně možností vozu. Naprosto vůbec nejsme konzervativní. Hodně riskujeme ve chvílích, kdy to formule 1 vyžaduje. Záleží to na tom, jak si stojíte v šampionátu."

"Někdy můžete být trochu konzervativnější, abyste měli jistotu, že závod dokončíte, spíš než že ho vyhrajete. To je dost neobvyklá situace a my v ní určitě nejsme. Dostanete se do ní, když máte šampionát téměř jistý, a ne když se snažíte dohnat bodovou ztrátu na jiný tým, který vyhrává."

Doporučujeme

Články odjinud