Ve věku 97 let zemřel legendární komentátor F1 Murray Walker | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Ve věku 97 let zemřel legendární komentátor F1 Murray Walker

Legendární britský komentátor formule 1 Murray Walker dnes zemřel ve věku 97 let.

Walker byl 25 let hlavním komentátorem formule 1 ve Velké Británii.

„S velkým smutkem sdílíme zprávu o úmrtí člena Klubu britských závodních jezdců (BRDC) Murrayho Walkera OBE. Přítel, skutečná legenda motorsportu, oblíbený komentátor národa. Murray nám bude chybět, jeho odkaz a hlas bude v motoristickém sportu a našich srdcích znít navždy,“ stojí v prohlášení BRDC.

„Děkujeme Murraymu za vše, co udělal pro naši komunitu. V této těžké době posíláme lásku a myšlenky Murrayho rodině a přátelům. Odpočívej v pokoji, náš kamaráde.“

Walker začal svou kariéru komentátora v roce 1948 poté, co sloužil ve druhé světové válce. K formuli 1 se ale dostal až v 70. letech, když do té doby komentoval závody motocyklů.

Od roku 1976 se stal hlavním komentátorem formule 1 na televizní stanici BBC. Britským hlasem F1 zůstal i poté, co práva na vysílání F1 v roce 1997 získala televizní společnost ITV, pro kterou komentoval až do Velké ceny USA v roce 2001.

„Odpočívej v pokoji, Murray Walkere. Báječný muž v každém ohledu. Národní poklad, komunikační génius, legenda formule 1,“ napsal na Twitter Martin Brundle, který od roku 1997 s Walkerem závody komentoval. Nyní bývalý pilot F1 působí jako komentátor na stanici Sky Sports.

Doporučujeme

Články odjinud