Ve věku 55 let tragicky zahynul rallyeový závodník Ken Block. Blízko měl i k F1 | Foto: Getty Images / David Ramos

Foto: Getty Images / David Ramos

Ve věku 55 let tragicky zahynul rallyeový závodník Ken Block. Blízko měl i k F1

V noci z pondělí na úterý dorazila ze Spojených států smutná zpráva, že při tragické nehodě zahynul velký propagátor motoristického sportu Ken Block. Bylo mu 55 let.

Kalifornskému rodákovi se stala osudnou nehoda na sněžném skútru v Utahu, při níž utrpěl těžká zranění poté, co těžký stroj dopadl po převrácení na Blockovo tělo. Podle zpráv ze zámoří se incident odehrál na strmém svahu a otci tří dětí nepomohla ani rychlá pomoc.

I když se Block, zakladatel úspěšné oděvní značky DC Shoes, dostal ke špičkovému motoristickému sportu až v pozdějím věku, dokázal za sebou zanechat velký odkaz, a to nejen v podobě série videí Gymkhana, ve kterých Američan s rallyeovým speciálem předváděl nevídané driftařské dovednosti. 

Jako závodník se Ken Block věnoval především rallye a rallyekrosu, nicméně ani F1 mu nebyla cizí.

V roce 2011 byl díky Pirelli blízko testu vozu F1. Ke zkoušce ale nakonec nedošlo, jelikož se Block do kokpitu jednoduše nevešel.

Později pak svedl „souboj“ s Lewisem Hamiltonem, když při show na Barbadosu společně porovnali rallyekrosový vůz s monopostem F1. 

Byl to vizionář, napsal Button

Nečekaný odchod Kena Blocka zasáhl i komunitu formule 1. Soustrast rodině amerického závodníka vyjádřil prostřednictvím Twitteru například Jenson Button.

„Byl to skutečný vizionář s jedinečným stylem a nakažlivým úsměvem,“ uvedl mistr světa z roku 2009.

„Ztratili jsme  legendu našeho sportu. Děkuji Kene, že jsi sdílel vášeň pro závody tak, jak jsi to dělal,“ napsal na Instagramu jezdec týmu Alpine Esteban Ocon.

Doporučujeme

Články odjinud