Ve vedení F1 bych nebyl lepší než Liberty Media, přiznává Ecclestone

Ve vedení F1 bych nebyl lepší než Liberty Media, přiznává Ecclestone

Bernie Ecclestone připustil, že nový majitel formule 1, společnost Liberty Media, nyní odvádí v řízení sportu lepší práci, než by byl schopen dělat on sám.

Poté, co ve vedení F1 skončil Ecclestone, se do čela dostali výkonný ředitel Chase Carey, sportovní manažer Ross Brawn a obchodní manažer Sean Bratches. Liberty Media od té doby více do formule 1 zapojila fanoušky a více se také zaměřila na sociální média.

„Byl jsem vyhozen a někdy jiný dělá lepší práci. Jsem si zcela jistý, že kdybych se vrátil, nemohl bych odvést lepší práci, než jakou dělají oni, takže bych se neměl vracet,“ řekl Ecclestone.

86letému Ecclestonovi ale stále v žaludku leží způsob, jakým byl zbaven své funkce. Předpokládal totiž, že ve vedení formule 1 několik let zůstane i po odkoupení Liberty Media.

„Nebyl jsem připraven, protože předtím, než se všechno podepsalo, mě požádali, zda bych ještě tři roky zůstal. Byl jsem proto trochu v šoku, když mě požádali, abych skončil.“

„Člověk, který teď dělá to, co jsem dělal já, řekl, že skončím, protože je to práce, kterou chce on. Odpověděl jsem, 'koupili jste si auto, můžete ho také řídit!'“

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud