Ve středu pole bude tlačenice, hladoví po bodech jsou všichni

Ve středu pole bude tlačenice, hladoví po bodech jsou všichni

Mercedes letos s největší pravděpodobností získá pohár konstruktérů. O další pozice ale bude tvrdý boj.

Mercedes směřuje k zisku poháru konstruktérů a to doslova plnou parou. Nebýt jedné poruchy Hamiltona, získal by tým v prvních šesti závodech maximum možného.

Druhé místo v současné době okupuje Red Bull, ale Ferrari bude mít jistě ambice ukořistit ho pro sebe a naopak na Ferrari si zatím spíše jen na papíře brousí zuby Lotus.

Force India

O čtvrté místo bude tuhý boj. Force India a Williams vykazují slušnou konzistentnost a mohou se spolehnout na výkonný motor od Mercedesu. Otazníky naopak visí nad McLarenem.

„Boj o čtvrté místo bude v průběhu sezóny intenzivní. Momentálně jsme na něm pevně ukotvení a před pátým týmem máme náskok patnáct bodů. Za námi je třetina sezóny a ukázali jsme, že máme auto, které dokáže podávat konstantní výkony na jakémkoliv typu okruhu“, říká spolumajitel Force India Vidžaj Mallya. 

Force India věří, že jejich vozu bude Kanada sedět. Nico Hülkenberg bude chtít navázat na dobré výsledky, kdy patří mezi několik málo jezdců, kteří dosud bodovali ve všech závodech.

Sergio Pérez si bude chtít naopak spravit chuť z Monaka. Okruh v Montrealu má rád a má na něj dobré vzpomínky. V roce 2012 zde po startu ze zadních pozic získal třetí místo. Pérez navíc upozorňuje, že Pirelli do země javorového listu vezu nejměkčí sady pneumatik, které prý Force India sednou více než ty tvrdé.

Williams

Williams bude chtít pokračovat ve šňůře bodovaných závodů a odpoutat se v šampionátu od McLarenu. „V Kanadě chceme být konkurenceschopnější a snad předvedeme dobrý výkon. Maximální rychlost našeho auta je dobrá a právě to bude naše hlavní zbraň“, říká Felipe Massa.

Také Valtteri Bottas má na Kanadu dobré vzpomínky. Právě zde totiž získal svůj dosud nejlepší kvalifikační výkon – vloni získal třetí místo

Doporučujeme

Články odjinud