Ve středu byl nejrychlejší Leclerc, Staněk zakončil testy F3 v nejlepší desítce | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Ve středu byl nejrychlejší Leclerc, Staněk zakončil testy F3 v nejlepší desítce

Prvním sezónním testům formule 3, které v úterý a ve středu hostil španělský Jerez, vládli piloti týmu Prema Racing. Arthur Leclerc dnes zajel nejrychlejší čas v dopolední i odpolední části.

Po včerejším dni, který se z velké části odjel na mokré trati, byla i dnes ráno dráha na jihu Španělska vlhká. Ke slovu se proto opět dostaly pneumatiky do mokra.

Než piloti přezuli na suchou sadu, byl nejrychlejší Josep María Martí. Na postupně osychající trati jezdci velmi rychle stlačovali zajeté časy. Nejrychlejší byl nakonec výkonem 1:30.628 mladší bratr pilota Ferrari ve formuli 1 Charlese Leclerca Arthur.

Jen o šest tisícin pomalejší byl Zak O'Sullivan, 25 tisícin za Leclercem zaostal třetí Caio Colet a 43 tisícin Victor Martins.

Hezkým šestým časem se ve svém druhém dni za volantem Tridentu prezentoval Oliver Rasmussen, který u týmu ve zbytku sezóny nahradí Jonnyho Edgara, kterému byla diagnostikována Crohnova choroba a musel tak přerušit svou závodní kariéru.

Dva jezdci se během dopoledních jízd dostali přes hranici 50 kol. Kromě O'Sullivana (50) ještě Enzo Trulli, který byl s 53 koly nejaktivnější, a to i přesto, že ranní část byla třikrát přerušena - dvakrát kvůli Idovi Cohenovi a jednou se o červené vlajky postaral Federico Malvestiti.

Po poledni byla trať již zcela suchá a jezdci tak využívali jen bezdrážkové pneumatiky. Jako první se pod hranici 90 sekund dostal Zane Maloney.

Pod hranici 1:30 se nakonec dostalo devět pilotů. První místo si i v poslední testovací jízdě udržel Leclerc časem 1:29.366. O 14 tisícin zaostal Martins před třetím Isackem Hadjarem.

Zatímco dopoledne český pilot Roman Staněk z Tridentu skončil s časem 1:31.418 čtrnáctý, odpoledne i on zrychlil, a ačkoliv jako první nepokořil hranici 1:30, s časem 1:30.015 uzavřel nejlepší desítku odpoledních jízd.

Týmy a piloty formule 3 čekají další dva dny sezónních testů na konci příštího týdne v Barceloně, než bude v Imole pokračovat letošní sezóna druhým podnikem.

Doporučujeme

Články odjinud