Ve Španělsku to musíme zvrátit, vyzývá Vettel Ferrari

Ve Španělsku to musíme zvrátit, vyzývá Vettel Ferrari

Ferrari ve Velké ceně Ázerbájdžánu znovu nestačilo na Mercedes, jehož jezdci obsadili ve čtvrtém závodě sezóny formule 1 opět první dvě pozice. Podle Sebastiana Vettela, který v ulicích Baku dojel na třetí pozici, je proto klíčové, aby Ferrari v dalším závodě ve Španělsku nepříznivou situaci otočilo.

Ferrari v průběhu víkendu znovu ukázalo, že má potenciál bojovat o vítězství ve velké ceně, ale nehoda Charlese Leclerca v kvalifikaci a Vettelovy problémy s měkkou sadou pneumatik otevřely Mercedesu cestu ke čtvrtému dvojitému vítězství ve čtvrtém závodě letošní sezóny.

„V posledních čtyřech závodech jsme ztráceli a ani do Barcelony nepojedeme jako favorité,“ přiznává Vettel.

„Tým je ale v dobré náladě. Nasadíme na auto dalších několik vylepšení, musíme je (Mercedes, pozn. redakce) dohnat. Těšíme se na poklidný víkend, protože naše první čtyři víkendy nebyly tak bezchybné. Bude klíčové je dostihnout a otočit ten průběh,“ uvědomuje si čtyřnásobný mistr světa.

O lepší výsledek v ulicích Baku se Vettel podle svých slov připravil už v prvním stintu, kdy nedokázal přimět lépe fungovat měkkou sadu pneumatik.

„První stint byl opravdu špatný. Opravdu jsem měl problém přimět pneumatiky fungovat. Byly příliš studené a pak jsem je zničil. Pak byly horké a poškozené. Nikdy pořádně nefungovaly. Pak jsem byl překvapen. Připravoval jsem se na obtížný stint na střední sadě pneumatik, ale neměl jsem problém je zahřát a bez problémů vydržely až do konce,“ pochvaluje si Vettel. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud