Ve hře je padesát bodů, titul není ztracen, tvrdí Vettel

Ve hře je padesát bodů, titul není ztracen, tvrdí Vettel

Po výpadku Webbera mohl vedení v šampionátu pro jezdce Red Bullu uhájit Vettel. Technika tomu ovšem nepřála. AKTUALIZOVÁNO

Vettel nyní na Fernanda Alonsa ztrácí pětadvacet bodů, což se rovná jednomu vítězství. Německý pilot je nyní v šampionátu na čtvrtém místě. Při dotazu, zda ještě má šanci na zisk mistrovského titulu, má ale pořád jasno:

"Podle mě ano. Bojuje se ještě o padesát bodů. Samozřejmě by bylo o hodně jednodušší, kdybychom dnes vyhráli. Ale takový je někdy život. Letos se nám toho přihodilo nějak hodně. Každý je jednou dole, jednou nahoře, ale pro nás to platí obzvlášť. S tím ale nic neuděláme.

Musíme pokračovat v práci a snažit se z auta dostat co nejlepší. Co se samotné rychlosti týče, není moc co vylepšovat. Odstoupení za závodu samozřejmě nebylo příjemné. Závod byl ale náročný a dlouhý pro všechny bez rozdílu. Celou dobu jsme byli na špici, závod jsme měli pod kontrolou a dávali si pozor na pneumatiky. Z mého pohledu jsme nemohli udělat víc.

Myslím si tedy, že jsme vlastně odvedli perfektní práci. To samé platí pro včerejší kvalifikaci. Na helmě jsem měl středně tmavé hledí. Když se začalo stmívat, nebyly vidět hrboly na trati ani referenční body pro brzdění. První zatáčka a vůbec první sektor nebyl snadný, to samé platilo pro zatáčky 11 a 12. Poslední sektor byl také tmavší. 

Když se ohlédneme zpět, bylo by mnohem příjemnější, kdyby byl závod ukončen deset kol před plánovanou vzdáleností. Hoši ale závod dojeli, takže přeci jen asi něco viděli," řekl i přes neúspěch pozitivně naladěný Vettel.

Pro Marka Webbera se závod vyvíjel slibně. Pak ale přišlo osmnácté kolo, kdy Australan najel příliš široce přes obrubník, ztratil kontrolu nad svým vozem a rozbil ho o zeď. Neovladatelný vůz se po odrazu od bariéry dostal do cesty Rosbergovi, který už neměl kudy se vyhnout. Pro Webbera boj o titul rázem dostal nový nádech.

"Bodové rozestupy se mohou rychle měnit. Tohle je moje druhé letošní odstoupení ze závodu. Zbývají ještě dva závody, ve kterých ze sebe dostanu maximum. Dnes to byla moje chyba, jednoznačně. Při výjezdu z dvanácté zatáčky jsem najel na obrubník. Moje chyba. Dnes nebyl můj den. Snažil jsem se zkrotit dlouhý smyk a už jsem si myslel, že se mi to daří, ale nebylo tomu tak. Zeď byla blízko a následně jsem zničil závod i Nicovi," kál se Webber.

Doporučujeme

Články odjinud