Ve formuli E mají výhledové zájem o Vettela

Ve formuli E mají výhledové zájem o Vettela

Elektrická formule chce nadále lákat zvučná jména, aby zvýšila svou atraktivitu.

Vedoucí představitelé čistě elektrické formule E mají do budoucna zájem o takové závodníky jako Sebastian Vettel. Jejich účast by sérii výrazně přidala na atraktivitě.

Již v nyní probíhající premiérové sezóně jsou k vidění zvučná jména jako Jarno Trulli, Nick Heidfeld nebo Jean-Éric Vergne. Snaha lákat další však přetrvává a organizátoři si nekladou nízké ambice.

Zájem mají například o čtyřnásobného mistra světa F1 Sebastiana Vettela, přestože právě Němec elektrickou formuli před časem zkritizoval.

„Jsme Vettelovými velkými obdivovateli,“ řekl Alejandro Agag, ředitel série.

„Jen zkrátka on nemá rád formuli E. Lidé nepovažují naše auta za rychlá nebo cool. My respektujeme, co si Vettel myslí, já ale také respektuji to, co si myslí Alain Prost (majitel jednoho z týmů a též čtyřnásobný šampion F1).“

Jedním z cílů formule E je stát se plně uznávanou světovou závodní sérií, přičemž Agag tvrdí, že rychlý pokrok, který dělá, dokazuje, že se nachází na správné cestě.

„Myslíme si, že v příštím roce budeme mít v šampionátu alespoň čtyři nebo pět značek. Dva roky dozadu jsme neměli auta, neměli jsme okruhy, neměli jsme týmy. Neměli jsme sponzory a zajištěné vysílání. Dnes máme šampionát plný velkých bitev mezi závodníky.“

Doporučujeme

Články odjinud