Ve formuli E bude mít svůj tým Leonardo DiCaprio

Ve formuli E bude mít svůj tým Leonardo DiCaprio

Známý hollywoodský herec se rozhodl podpořit první šampionát elektrických formulí a stal se spolumajitelem týmu Venturi, který se postaví na startovní rošt.

V premiérovém ročníku formule E bude příští rok soutěžit 10 týmů a poslední volné místo obsadila stáj Venturi, se kterou spojil své jméno DiCaprio.

"Budoucnost naší planety závisí na naší schopnosti podpořit palivově efektivní a energeticky čistá vozidla," řekl. "Venturi Grand Prix ukázal velkou prozíravost, když se rozhodl založit závodní tým přívětivý k životnímu prostředí, a já jsem rád, že budu součástí tohoto úsilí."

Ostatním zakladateli monackého týmu jsou Gildo Pallanca Pastor, Bert Hedaya a Francesco Costa.

Ostatními týmy formule E jsou Drayson Racing (Velká Británie), China Racing (Čína), Andretti Autosport (USA), Dragon Racing (USA), E.Dams (Francie), Super Aguri (Japonsko), Audi Sport ABT (Německo), Mahindra Racing (Indie) a Virgin Racing (Velká Británie). Jezdecká složení uzavřená ještě nejsou.

Příští rok bude celkem 10 závodních víkendů, hostování se ujmou města: Peking, Putrajaya, Rio de Janeiro, Punta del Este, Buenos Aires, Los Angeles, Miami, Monte Carlo, Berlín a Londýn.

Doporučujeme

Články odjinud