VC Austrálie může rozhodnout o tom, zda budu mít zájem o návrat do F1, říká Ricciardo | Foto: Getty Images / Arturo Holmes

Foto: Getty Images / Arturo Holmes

VC Austrálie může rozhodnout o tom, zda budu mít zájem o návrat do F1, říká Ricciardo

Podle Daniela Ricciarda může dojem, který bude mít z návštěvy VC Austrálie, rozhodnout o tom, zda bude usilovat o plnohodnotný návrat do F1.

Ačkoliv bude letos Daniel Ricciardo plnit roli rezervního jezdce Red Bullu, neznamená to, že se osobně zúčastní všech 23 letošních velkých cen.

Prvním závodem, kterého se letos Australan osobně zúčastní, bude jeho domácí závod v Melbourne. Podle vyjádření vítěze osmi velkých cen může dojem, který na něj návštěva australské Grand Prix zanechá, rozhodnout o tom, zda bude mít Ricciardo zájem o plnohodnotný comeback do kolotoče F1.

„První závod budu pravděpodobně sledovat v televizi a myslím, že to ve mě možná vyvolá nějaké pocity,“ citoval Ricciarda Autosport.

„První závod, kterého se zúčastním, bude Melbourne. Myslím si, že už jen to, že budu obklopen celou tou atmosférou, hlukem, zvukem, vůní a tím vším, tak to na mě nejspíše nějak zapůsobí. Pak bude záležet na tom, zda z toho budu nadšený s tím, že se chci vrátit, nebo zda budu prostě spokojen s tím, že jsem jen fanoušek. Myslím, že Melbourne v tomto ohledu hodně napoví,“ svěřil se Australan.

Na dotaz, zda by se během roku rád zúčastnil testovacích dnů, odpověděl Ricciardo, že ano – už z toho důvodu, aby se udržel v závodní kondici.

„Aby tělo pak nedostalo úplný šok, když narazí na pět G,“ vysvětlil rodák z Perthu, proč je důležité, aby se během roku svezl s monopostem F1.

Doporučujeme

Články odjinud