Vasseurovi se bude v čele Ferrari dařit dobře, je přesvědčen Sainz | Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Vasseurovi se bude v čele Ferrari dařit dobře, je přesvědčen Sainz

Ferrari čeká nová etapa pod novým týmovým šéfem, kterým bude Francouz Frédéric Vasseur. Podle Carlose Sainze jde o pozitivní změnu.

Až se Frédéric Vasseur oficiálně ujme vedení Scuderie Ferrari, nebude žádné velké seznamování s oběma jezdci týmu nutné.

Zatímco Charlese Leclerca zná velmi dobře z doby, kdy pod ním Monačan závodil v týmu Sauber, s Carlosem Sainzem byl v minulosti také v kontaktu – v roce 2016 se totiž snažil Španěla získat do Renaultu. Bylo to v době, kdy Vasseur šéfoval francouzské stáji, zatímco Sainz hájil barvy Scuderie Toro Rosso. 

V Renaultu se sice nakonec minuli (Vasseur v něm skončil před Sainzovým pozdějším příchodem), ale nyní se jejich cesty s odkladem šesti let spojují.

Na středečním setkání s novináři Sainz prohlásil, že příchod zkušeného francouzského manažera považuje za pozitivní změnu.

Bude potřebovat čas

„Vždy, když přijde někdo nový, má větší motivaci a chce uspět,“ citoval vítěze letošní VC Británie Autosport.

„Musíte mu dát čas, aby zjistil, jak tým funguje, aby věděl, jaké změny jsou potřeba. Ferrari je hodně velké a vím, že to bude chvíli trvat. Nestane se to ze dne na den.“

Carlos Sainz se rovněž svěřil, že už se s jeho novým nadřízeným spojil.

„Mluvil jsem s ním v úterý, zavolal jsem mu a měl jsem první kontakt v roli jezdce Ferrari. Vím, že se mu povede dobře,“ je přesvědčený rodák z Madridu.

Doporučujeme

Články odjinud