Vasseur: Sauber nechce být B-tým Ferrari, ale A-tým Alfy Romeo

Vasseur: Sauber nechce být B-tým Ferrari, ale A-tým Alfy Romeo

Šéf Sauberu Frédéric Vasseur vyloučil, že by Sauber byl jen juniorským týmem Ferrari.

Sauber v listopadu oznámil uzavření partnerství s Alfou Romeo. Ta je přitom jednou ze značek, které vlastní koncern FIAT, pod kterou spadá také Ferrari.

Bývalý testovací a vývojový jezdec Sauberu Giedo van der Garde se vyjádřil, že švýcarská stáj je nyní juniorským týmem Ferrari.

„Díky dohodě s Alfou Romeo jsou teď samozřejmě B-týmem Ferrari. To je pro mě dobré,“ řekl Nizozemec.

S tím Vasseur ale nesouhlasí a říká, že i přes rozhodnutí upřednostnit člena juniorského programu Ferrari Charlese Leclerca před juniorem Mercedesu Pascalem Wehrleinem není Sauber B-týmem Ferrari.

„Vedení společnosti chce plnohodnotný tým Alfa Romeo, i když se nyní musíme spoléhat na motor Ferrari,“ řekl Vasseur pro Auto Hebdo.

„Cílem není být B-týmem Ferrari, ale A-týmem Alfy. Mezi oběma stranami stále bude existovat propojení týkající se ať už jezdců nebo tréninku.“

Podle Vasseura je důležité, aby tým nyní po obtížných letech získal finanční stabilitu.

„Osobně to vidím tak, že z dlouhodobého pohledu nepředpokládám přežití soukromého týmu ve formuli 1. Může mít jednu nebo dvě skvělé sezóny, jako třeba Force India, ale i jen ten nejmenší náznak krize může vše změnit. Alfa Romeo tým stabilizuje.“

Podle Auto Motor und Sport může tým díky spolupráci s Alfou Romeo najmout nové zaměstnance. Do začátku předsezónních testů by mělo přijít až dvacet technických pracovníků.

„První přišel 1. listopadu,“ dodal Vasseur. „Další nastoupí postupně... V mnoha případech z toho však budeme profitovat až ve druhé polovině sezóny 2018.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud