Vasseur: Je normální, že Magnussen mluví s týmem Haas

Vasseur: Je normální, že Magnussen mluví s týmem Haas

Šéf týmu Renault Frederic Vasseur považuje za normální, že pilot jeho týmu Kevin Magnussen mluví s týmem Haas o možném přestupu pro sezónu 2017.

Během Velké ceny Mexika vyšlo najevo, že tým Haas se sešel s Magnussenem, který je však stále jedním z kandidátů na druhé místo u Renaultu vedle již potvrzeného Nica Hülkenberga.

Renault připustil, že pro příští rok zvažuje některého z mladých pilotů, stejně jako jednoho z dvojice současných jezdců Magnussen a Jolyon Palmer. Rozhodnutí o druhém jezdci týmu se přitom očekává do konce sezóny.

„Všichni mluví s každým, to je život v paddocku,“ řekl Vasseur Autosportu k rozhovorům Magnussena s týmem Haas.

„Dokud nepadne rozhodnutí, tak je celkem normální, že všichni spolu mluví. My uděláme svůj vlastní výběr, Gunther (Steiner. šéf týmu Haas) udělá zase svůj a všichni budou šťastni.“

Vasseur je spokojen se zlepšením, kterého Renault ve svém prvním roce po návratu do F1 jako tovární tým dosáhl. Ví však, že na vrchol zbývá ještě dlouhá cesta.

„Očekávám, že budeme získávat body, když se ale podíváte na posledních šest nebo sedm závodů a porovnáte to s koncem června, tak to bylo docela obtížné, byli jsme hlavně vzadu,“ řekl.

„Teď bojujeme s McLarenem a Toro Rosso, cítím, že jsme dosáhli velkého zlepšení. Nestačí to, všichni v týmu by na tom chtěli být lépe, ale to je život. Musíme být realisté a víme, kde jsme začali a že se krok za krokem zlepšujeme.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud