Vandoorne v Silverstonu za body, Alonso nedokončil

Vandoorne v Silverstonu za body, Alonso nedokončil

Bez bodu z Velké ceny Velké Británie odjíždí McLaren. Stoffel Vandoorne obsadil jedenácté místo a Fernando Alonso cíl závodu neviděl.

Po startu z osmé pozice jezdil Belgičan v úvodu závodu i na sedmé pozici, než zajel k mechanikům. Pomalejší zastávka McLarenu dovolila Felipemu Massovi dostat se před Vandoorna.

„Je to smůla znovu dojet těsně za body, z tohoto víkendu si ale můžeme odnést spoustu pozitivního,“ hodnotí Vandoorne.

„Rychlost, kterou jsme ukázali v dnešním závodě, byla velmi slibná. Jet velmi blízko za force indiemi a williamsy na takovém okruhu je skutečně pozitivní. Ne všechno v mém závodě ale bylo perfektní. Moje zastávka v boxech neproběhla úplně hladce, takže jsem vyjel bok po boku s Felipem a ztratil pozici. To byla škoda, protože tu byla rozhodně šance dojet před ním, jelikož naše rychlost byla velmi podobná té jeho.“

„Bohužel ale žádné body, dnešek byl ale velmi povzbudivý a jsem si jistý, že náš čas ještě přijde.“

Alonsa vyřadil problém s tlakem paliva

Dvojnásobný mistr světa má za sebou další obtížný závod. Po startu z poslední pozice, na kterou spadl vinou penalizací odsunu za použití nadlimitního počtu komponent pohonné jednotky, se v úvodních kolech probojoval až na třinácté místo.

Krátce po polovině velké ceny však jeho závod ukončil problém s tlakem paliva.

„Těžké časy. Byl to pro nás obtížný víkend. Startovat poslední s penalizací, pak v závodě, když jsem jel za skupinou vozů, jsem měl další problém,“ řekl Alonso.

„Snad to nezpůsobilo žádné poškození motoru a budeme jej moci i nadále v budoucnu používat. Stoffel byl dnes jedenáctý, takže si myslím, že jsme nebyli dost rychlí, abychom dnes byli na bodech a myslím, že já mohl dojet tak třináctý nebo čtrnáctý, odstoupení je proto trochu méně bolestivé.“

„Teď se těším do Maďarska, což by pro nás měl být lepší víkend.“

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud