Vandoorne odmítl jednání s týmem Toro Rosso, zůstává věrný McLarenu

Vandoorne odmítl jednání s týmem Toro Rosso, zůstává věrný McLarenu

Belgický závodník Stoffel Vandoorne se na radu svých manažerů zřekl možnosti závodit v příští sezóně pro Toro Rosso.

Vandoorne patří mezi juniory McLarenu a wokingský tým opakovaně říká, že ho chce spolu s Kevinem Magnussenem protlačit do závodní sedačky. Ale zřejmě ne do jakékoliv.

"Ano, doktor Helmut Marko mě kontaktoval v září, je to tak," prozradil Vandoorne rozhovor s poradcem Red Bullu listu Le Soir. "Daniel Ricciardo měl být oznámen u Red Bullu jako nástupce Marka Webbera a oni hledali náhradníka pro Toro Rosso."

"Jelikož Da Costa neměl zrovna výjimečnou sezónu, začali o něm pochybovat a kontaktovali mě. Promluvil jsem si o tom se svými manažery. Oni mají samozřejmě velmi blízko McLarenu a poradili mi, abych dál hrál tuhle kartu."

"Hlavně mi řekli, že nabídka Red Bullu platí jen na jeden rok, zatímco tady je to dlouhodobější. V každém případě jsem přesvědčený, že filiálka McLarenu je pro formuli 1 nejlepší."

Tím ale Vandoorne nechce říct, že by se na formuli 1 ještě necítil. Stejně jako Magnussen do ní chce co nejdřív.

"Co se týče formule 1, Kevin je logicky ten, pro koho McLaren pracuje prioritně. Pro mě také hledají místo, ale v tuto chvíli si dávám řekněme tak 20 až 25% šanci, že ve formuli 1 budu už v roce 2014. Cítím se na ni připraven, když jezdíte formuli Renault 3,5, máte na formuli 1."

"Navíc co se týče fyzické kondice, za jeden rok jsem se hodně zlepšil. V září jsem pro McLaren testoval a řekli mi, že jsem OK na postup do formule 1. Promluvíme si o tom znovu po Barceloně. Bude to dobrá druhá sezóna ve formuli Renault s cílem získat titul, tak to pravděpodobně dopadne."

"Tak to dělá většina pilotů: rok na učení, rok na potvrzení ziskem titulu. Kevin to takhle udělal. Další možností je jít do GP2. Ale kromě toho, že se jezdí před Grand Prix, není tento šampionát v ničem lepší než formule Renault 3,5. Navíc McLaren tu sérii nemá moc rád. A konečně poslední možností je stát se záložním pilotem formule 1. To je také dobrý způsob, jak se naučit hodně věcí, uvidíme."

Doporučujeme

Články odjinud