Vandoorne má štěstí s načasováním příchodu do McLarenu, říká Magnussen

Vandoorne má štěstí s načasováním příchodu do McLarenu, říká Magnussen

Načasování příchodu Stoffela Vandoorna do McLarenu ve formuli 1 je podle Kevina Magnussena dobré pro kariéru belgického jezdce.

Šampion GP2 z minulého roku absolvuje příští rok svou první kompletní sezónu ve formuli 1, když bude u McLarenu týmovým kolegou Fernanda Alonsa. Vandoorne už přitom jeden závod ve F1 s McLarenem absolvoval, když v letošní Velké ceně Bahrajnu nahradil právě zraněného Alonsa.

S McLarenem ve formuli 1 začínal v sezóně 2014 také Magnussen. Dán však vydržel v závodní sedačce pouze rok, než z něj tým udělal rezervního jezdce. Letos působil u Renaultu a pro příští rok přechází k americkému týmu Haas.

„Není třeba mu dávat nějaké rady. Sám ví, co má dělat a má tam i pár lidí, kteří jej budou podporovat,“ řekl o Vandoornovi Magnussen pro Motorsport.com.

„Myslím, že má velké štěstí, že do formule 1, potažmo do McLarenu, přichází ve velmi dobré době. Myslím, že se tam děje spousta dobrých věcí.“

„Bude závodit proti jednomu z nejlepších v tomto sportu a díky tomu bude moct naplno ukázat, co umí. Myslím, že má všechno potřebné k tomu, aby si mohl zajistit budoucnost ve formuli 1.“

Magnussen s Vandoornem bojovali v roce 2013 o titul v šampionátu formule Renault 3.5, který nakonec získal dánský pilot. Podle něj si přitom bude muset dávat Vandoorne pozor hlavně na Alonsa.

„Stoffel přichází z GP2. Vím, že teď závodil v japonské Super formuli, z GP2 je ale zvyklý vítězit. Je trochu sobecký v tom, jakým způsobem pracuje, to je ale každý, kdo vyhrává,“ dodává Magnussen.

„Staráte a zaměřujete se hlavně na sebe. Nepotřebujete nikoho jiného a nemusíte se starat o svého týmového kolegu, protože jej snadno porážíte. Teď to pro něj bude jiné. Bude mít někoho, na koho si bude muset dávat pozor. Bude se muset dívat na to, co (Alonso) dělá a učit se z toho.“

„On je totiž lepší a má více zkušeností. Těmto zkušenostem bude muset věnovat pozornost a co nejvíce se toho naučit.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud