Vandoorne: Alonsovi už stačím

Vandoorne: Alonsovi už stačím

Belgickému mladíkovi ze stáje McLaren roste sebevědomí s každým závodním víkendem. Po posledních velkých cenách již Stoffel Vandoorne dokonce věří, že může v zajetých časech konkurovat svému stájovému kolegovi Fernandu Alonsovi.

Po dominantních výkonech v sérii GP2 vstupoval Stoffel Vandoorne do světa formule 1 s velkými očekáváními od odborné i fanouškovské veřejnosti. Ve stínu jezdce kalibru Fernanda Alonsa však pro Belgičana nebylo lehké tato očekávání naplnit. Jeho snahu navíc ještě v úvodu sezóny podkopávala nespolehlivost jeho monopostu.

Otázky kolem Vandoornovi výkonnosti se ještě více rozvířily poté, co Alonso prohlásil, že v této sezóně řídí nejlépe ve svém životě. Situace se však začala otáčet po maďarské grand prix, ve které dokázal poprvé v této sezóně dojet Stoffel Vandoorne v bodované desítce. Nyní již belgický pilot začíná věřit, že bude moci prohánět i zkušeného španělského matadora.

„Se zkušenostmi, které nyní mám, jsem mnohem více schopný kráčet po té cestě, kterou jsem si vytyčil. V posledních několika závodech jsem jel velmi dobře a dokonce se jsem dokázala vyrovnat Fernandovo tempo, což je velmi pozitivní,“ řekl Vandoorne pro crash.net.

„Každý týden pracujeme s týmem velmi tvrdě na tom, aby mi auto co nejlépe sedělo. Každý víkend děláme pozitivní kroky pro zlepšení. I já sám se zlepšuji v rámci celého závodního víkendu, jezdím lépe tréninky, kvalifikace i závody samotné.“

V Maďarsku se McLarenu dařilo, když oba oranžové vozy dokončily závod na bodovaných pozicích. Nyní se chce britská stáj stát čtvrtým nejrychlejším týmem ve startovním poli.

„Bylo výborné, že oba naše vozy dokázaly bodovat. Po náročném startu sezóny nyní vidíme, že celý tým kráčí správným směrem,“ myslí si Vandoorne.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud