Vandoorne: 2017 byla možná moje poslední šance dostat se do F1

Vandoorne: 2017 byla možná moje poslední šance dostat se do F1

Belgičan napodruhé získal sedačku závodního jezdce u McLarenu.

Stoffel Vandoorne se domnívá, že sezóna 2017 představovala možná jeho poslední šanci stát se závodním jezdcem ve formuli 1.

Belgický mladík v loňském roce suverénně ovládl seriál GP2 a čekalo se, že jej angažuje McLaren. Ten se však rozhodl ponechat si Jensona Buttona. Vandoorne tak musel čekat další rok, který strávil například závoděním v japonské Super Formuli.

Během letošní Velké ceny Itálie však bylo oznámeno, že Button si dá nyní roční pauzu a do jeho závodní sedačky usedne Vandoorne, který už cítil, že mu dochází čas.

„Nevím, jaké diskuze se vedly v zákulisí, ale pamatuji si, když jsem před rokem končil GP2 a kolem byla samozřejmě spousta spekulací, že bych mohl získat sedačku už pro rok 2016,“ řekl Vandoorne.

„Bohužel k tomu tehdy nedošlo, ale ano, pamatuji si všechen ten humbuk kolem toho. A abych byl upřímný, byl jsem na začátku trochu zklamaný, byl to pro mě těžký moment, pochopit, že formule 1 bude muset ještě rok počkat.

Zachoval jsem ale chladnou hlavu a vyhrál jsem poslední dva závody GP2 té sezóny a vlastně jsem prolomil rekord série. Věděl jsem, že nejlepší bude dát odpověď přímo na trati.

Jistě, v kariéře závodníka čas neustále tlačí, takže jsem věděl, že to bude muset být příští rok, jelikož to byla zřejmě moje poslední šance dostat se do formule 1.“

GettyImages-532139312.jpg

Foto: Getty Images / Charles Coates, Alex Caparros

Doporučujeme

Články odjinud