Vandoorna připravil technický problém o body, Alonso osmý

Vandoorna připravil technický problém o body, Alonso osmý

McLaren byl ve Velké ceně Maďarska blízko tomu, aby bodovali oba jeho piloti. Další body však získal pouze Fernando Alonso, když Stoffela Vandoorna vyřadil před cílem ze závodu technický problém.

Piloti McLarenu měli nakročeno k tomu, aby poprvé od závodu v Ázerbájdžánu dojeli v nejlepší desítce oba. Za osmým Alonsem jezdil devátý Vandoorne. V 51. kole však musel Belgičan svůj mclaren pro technický problém odstavit.

„Pro mě to byl skutečně smolný závod. Měli jsme skvělý start poté, co jsem startoval trochu hlouběji v poli, než jsme po včerejšku chtěli, a v prvním kole jsem získal pár míst. V prvním stintu jsme se skutečně dobře dokázali starat o pneumatiky a měli jsme i dobrou rychlost. I zastávka v boxech byla dobrá a my dokázali přeskočit spoustu vozů. Od týmu to byla skvělá strategie, když jsme se s oběma vozy dostali na body,“ řekl Vandoorne.

„Bohužel jsme měli technický problém a já musel zastavit. Ukazuje se, že je to technický sport. Je zklamání skončit tímto způsobem, ale myslím, že jako tým jsme dnes udělali všechno správně. Dostali jsme se co nejvýš jsme mohli a je škoda, že jsme první polovinu sezóny nedokončili s více body.“

Alonso osmý

Alonso se na bodované osmé místo v cíli dostal díky strategii týmu, když se inženýři McLarenu rozhodli s první zastávkou počkat co nejdéle. Díky tomu Španěl vydělal několik míst.

„Pro nás to rozhodně byla dobrá neděle, a to díky boxové zdi, kde vymysleli skvělou strategii. Rozhodli se co nejvíce natáhnout první stint, odjeli jsme o nějakých 15 kol více než všichni ostatní, a díky tomu jsme Stoffel a já získali asi tři nebo čtyři pozice. Osmé a deváté místo jsme si dnes skutečně zasloužili, ale bohužel problém s převodovkou Stoffelovi zabránil, aby získal body. Jinak by to pro nás byla skvělá neděle,“ řekl Alonso.

„Jsem šťastný, že jsme dosáhli tohoto výsledku a získal jsem pro tým další čtyři body. V neděli se to počítá! Teď je čas na odpočinek, než v polovině srpna znovu usednu do auta.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud