Vandoorna poslední místo v domácí kvalifikaci nepřekvapilo

Vandoorna poslední místo v domácí kvalifikaci nepřekvapilo

Stoffela Vandoorna nepřekvapil výkon McLarenu v kvalifikaci na Velkou cenu Belgie vozů formule 1, ve které obsadil poslední místo.

Vandoorne, kterého čeká závod před domácími fanoušky, byl přitom poslední i ve všech třech trénincích, které kvalifikaci předcházely.

„Myslím, že kvalifikace nepřinesla žádná skutečná překvapení. Věděli jsme, že to bude těžké. Tento víkend jsme neměli jediný bezproblémový trénink. Nemyslím si, že by to bylo velkým překvapením, že jsem vypadl v Q1,“ řekl Vandoorne.

Vandoorne se v závěru třetího volného tréninku dostal do incidentu s Valtterim Bottasem, který jej vytlačil na trávu a jeho mclaren se roztočil. Vandoorne si proto nestihl vyzkoušet kvalifikační simulaci, nemyslí si ale, že by se tím situace McLarenu výrazně zlepšila.

„Nemyslím, že by z toho byl nějaký zázrak. Dnes jsme zkusili všechno včetně jízdy v závěsu za sebou. Nezlepšili jsme se. Myslím, že jen celková výkonnost vysvětluje více méně vše. Byli jsme poslední v téměř každé části. Tento víkend jsme měli spoustu problémů.“

Alonso porazil jen týmového kolegu a williamsy

Sedmnácté místo obsadil v kvalifikaci druhý pilot McLarenu Fernando Alonso, který tak kromě svého týmového kolegy, který skončil poslední, porazil jen piloty Williamsu.

Oba piloti McLarenu, stejně jako řada dalších jezdců, si však na startu polepší, jelikož Valtteri Bottas a Nico Hülkenberg budou startovat z konce pole kvůli penalizaci za překročení povoleného počtu komponent pohonné jednotky.

„V posledních závodech jsme trochu ztratili na výkonnosti. Věděli jsme, že Spa bude pro náš vůz celkem náročný závod, stejně tak Monza. Budeme se snažit tu bránit a zaútočíme na lepších okruzích,“ řekl Alonso.

„Své dnešní kvalifikační kolo jsem si užil. Řídit tyto vozy na tomto okruhu je vždy velmi výjimečné, protože cítíte, že jsou rychlé a mají přilnavost, pak ale projedete cílem a váš čas je horší než čas vašich soupeřů, což znamená, že se zítra budeme muset zlepšit.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud