Van der Garde zaměřuje svou pozornost na DTM a WEC

Van der Garde zaměřuje svou pozornost na DTM a WEC

Giedo van der Garde hledá možnosti závodění v Mistrovství světa vytrvalostních závodů (FIA WEC) nebo v DTM. Přiznává totiž, že jeho šance na návrat do Formule 1 jsou malé.

Nizozemec měl pro letošní rok smlouvu se Sauberem a obě strany se během víkendu Velké ceny Austrálie dostaly do soudního sporu, kdy van der Garde požadoval sedačku pro letošní sezónu.

Celá aféra nakonec skončila tím, že Sauber van der Gardemu vyplatil odškodné.

Van der Garde přitom tento víkend navštívil závody v Belgii i Německu. Včera se při závodech WEC ve Spa-Francorchamps setkal s Nicem Hülkenbergem, který zde absolvoval svůj první závod s Porsche, a dnes zamířil na úvodní podnik sezóny DTM na Hockenheimu.

„Nikdy nevíte, co se ve F1 stane, v tuto chvíli jsou ale mým cílem pro příští rok DTM nebo WEC,” řekl pro Motorsport.com. „Pro letošní rok je těžké někam naskočit, protože jsme všechno udělali pozdě, takže se tak trochu poohlížím.”

K situaci ohledně F1 pak dodal. „Samozřejmě se nikdy nevzdáváte, vždy si uchováváte alespoň malou naději, ale po tom, co se stalo, jste ze všeho otrávení, hlavně na začátku.”

Van der Garde také řekl, že měl celkově pozitivní ohlasy na své počínání vůči Sauberu a na prohlášení, které vydal.

„Měl jsem velmi pozitivní ohlasy, od týmů, šéfů týmů a také od jezdců. Jsem za to docela rád. Teď je to mnohem klidnější a hledám hezkou závodní sedačku pro příští rok.”

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud