Valsecchiho do auta neposadíme, naznačil Lotus

Valsecchiho do auta neposadíme, naznačil Lotus

Šéf Lotusu Eric Boullier nechce vzdát boj o třetí místo v poháru konstruktérů, a proto Kimiho Räikkönena v posledních dvou závodech zřejmě nenahradí Davidem Valsecchim.

Räikkönen odstoupil z šampionátu kvůli operaci zad a Lotus teď musí rychle sehnat náhradu pro závody v USA a Brazílii.

"V sobotu večer mi zavolal agent Kimiho," popisoval Boullier pro L'Equipe. "Informoval mě, že se vrátila jeho bolest zad, že byl na konzultaci u doktora na klinice a že existuje velké riziko, že nenastoupí do posledních dvou Grand Prix."

"Já jsem okamžitě začal přemýšlet. Bylo třeba si ujasnit, jaký způsobem zakončíme sezónu: buď za volant posadíme našeho třetího pilota (Valsecchiho), nebo se pokusíme Ferrari obrat o třetí místo v šampionátu konstruktérů."

A Lotus se kloní spíš k druhé variantě, tedy k využití jiného jezdce. "Je v tom určité riziko. A my se můžeme jen snažit ho minimalizovat," pokračoval Boullier.

"Úspěch přichází, když jezdec věří týmu a když má ve voze potřebné návyky. To je dnes případ Romaina (Grosjeana). Ten, kdo k nám přijde, se musí rychle naučit všechny procedury a bude muset umět rychle zapadnout do kokpitu připraveného pro Räikkönena."

Boullier se nevzdává a věří, že šance na postup výš existuje. "Prožíváme si chvíle, které nejsou jednoduché, dobré výsledky pomůžou zlepšit morálku. Byla by škoda, kdybychom nemohli bojovat až do konce o to místo na pódiu. Porazit Ferrari, to by bylo něco! Jestli máme výsledky navzdory malému rozpočtu, je to díky naší motivaci."

Doporučujeme

Články odjinud