Valsecchi s postupem do závodní sedačky nepočítá

Valsecchi s postupem do závodní sedačky nepočítá

Testovací jezdec Lotusu Davide Valsecchi na rovinu říká, že čelí velmi těžké konkurenci, a proto své šance na závodní kokpit nevidí moc dobře.

Valsecchi testuje pro Lotus v Silverstonu a stejně jako jeho kolegové u ostatních týmů má jasný cíl.

"Jsem připraven, kdykoliv mě zavolají, udělám maximum a budu profesionální," řekl. "Cílem je se stát závodním jezdcem, ale formule 1 je velmi tvrdá a je těžké se do ní dostat."

Ital vidí překážky v současné jezdecké sestavě Lotusu. "Je tu tolik skvělých jezdců. Máme Kimiho Räikkönena, jednoho z nejlepších, ne-li toho v současnosti nejlepšího na světě. A Romaina Grosjeana, který právě dosáhl fantastického výsledku v závodě na Nürburgringu."

"Takže to pro mě nebude snadné. Budu dělat maximum až do konce sezóny a pak uvidíme. Potřebuju trochu štěstí, být dobrý a hlavně si to zasloužit. Musím být silný a zasloužit si to."

Valsecchi míní, že výsledky testu v Silverstonu nemají moc velký význam, protože se nemůže srovnat se závodními jezdci týmu.

"Podle mě jsem si to (postup) zasloužil víc na konci loňské sezóny, když jsem byl mistr GP2, když jsem opravdu dobře šetřil pneumatiky, tou dobou jsem se opravdu považoval za lídra. Teď se jen snažím dělat maximum a uvidíme na konci sezóny, jestli moje rychlost bude stačit," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud