Valentino Rossi zve Hamiltona do Tavullie

Valentino Rossi zve Hamiltona do Tavullie

Lewis Hamilton si na trati ve španělském Jerezu otestoval superbike Yamaha, což neušlo pozornosti ani devítinásobného mistra světa silničních motocyklů a živoucí legendy Moto GP Valentina Rossiho. Italský jezdec Yamahy se nechal slyšet, že ho Hamilton musí navštívit na jeho ranči v Tavullii.

Minulou sobotu bylo na trati v Jerezu rušno. S motocykly Yamaha YZR-M1 se po španělském okruhu proháněl Lewis Hamilton společně s továrními jezdci japonské značky v mistrovství světa superbiků Alexem Lowesem a Michaelem van der Markem.

Britský pilot Mercedesu měl od Yamahy připravený speciální stroj, na kterém nechybělo ani nalepené číslo 44. Hamilton sice s motocyklem havaroval, neutrpěl však žádné zranění a ani svůj stroj příliš nepoškodil, takže se mohl brzy vrátit na trať.

Hamiltonovo testování motorky japonské značky neušlo ani Valentinovi Rossimu, který by britského pilota Mercedesu rád uvítal v domovské Tavullii. Na svém ranči zde hvězda Moto GP disponuje na příklad vlastní 1.8 míle dlouho motokrosovou tratí.

„Hamilton je velký fanoušek motocyklů. Sleduje závody a stále mi píše. Trochu přehání, když nás motorkáře chválí a říká, že jen my se vystavujeme skutečnému riziku,“ řekl Valentino Rossi pro motorsport.com.

„Jednoho dne musí přijet na můj ranč.“

Sám Lewis Hamilton si ježdění na superbiku zjevně velmi užil. O své dojmy a bezprostřední zážitky se s fanoušky podělil na instagramu.

„Dobré ráno, dnes jsem vstal a hned se mi začalo stýskat po ježdění na superbiku. Motorku jsem chtěl už od dětství, jsem ovšem velmi vděčný mému otci za to, že mě jako malého posadil do motokáry. Mojí novou lásko je ale ježdění na motorce. Pro závodníky na motorce mám to největší uznání a respekt. Ano, rád bych si někdy vyzkoušel závodění na motorce. Ti kluci jsou ale na úplně jiné úrovni, takže si budu jen užívat ježdění po trati a hledání limitů,“ napsal Brit fanouškům na sociální síti.

Na instagramu Hamilton nezapomněl ani odpovědět Rossimu na jeho pozvání.

„Musím přijet na tvůj ranč hned, jakmile to půjde, Valentino,“ napsal pětinásobný mistr světa F1.  

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud