Valentino Rossi slaví pódium při debutu za BMW! | Foto: BMW Motorsport

Foto: BMW Motorsport

Valentino Rossi slaví pódium při debutu za BMW!

První závod v novém voze a hned první stupně vítězů. Motocyklová legenda Valentino Rossi si z debutového startu ve čtyřiadvacetihodinovce v Dubaji odváží třetí místo.

Byl to tradiční úvod sezony 24H Series a pro belgickým tým WRT premiéra v roli tovární stáje BMW po letech spolupráce s Audi. A týmu Vincenta Vosse tahle premiéra vyšla na výbornou. Oba speciály M4 GT3 skončily na stupních vítězů, jeden dokonce na první pozici.

Vítězství získala posádka WRT střídající se v BMW M4 GT3 #7 ve složení Mohammed Saud Fahad al Saud, Diego Menchaca, Jean-Baptiste Simmenauer, Jens Klingmann, Dries Vanthoor.

Poslední jmenovaný belgický pilot a mladší bratr hvězdy Porsche Laurense Vanthoora dovezl BMW #7 do cíle na prvním místě s náskokem 21.7 sekundy na druhé Porsche 911 GT3 R #91 stáje Herberth Motorsport, ve kterém se v Dubaji střídala již tradiční týmová posádka Ralf Bohn, Daniel Allemann, Alfred Renauer, Robert Renauer.

Jako třetí projel pod šachovnicovou vlajkou v cíli Valentino Rossi. Legendární devítinásobný mistr světa silničních motocyklů vybojoval stupně vítězů při premiéře za volantem BMW M4 GT3 #46 týmu WRT spolu s parťáky Timothym Whalem, Seanem Gelaelem, Maxem Hessem a Maximem Martinem.

Teď už na Rossiho a stáj WRT čeká další výzva. 5. února se Ital s belgickou stájí zúčastní prestižní australské dvanáctihodinovky v Bathurstu na trati Mount Panorama, která patří do seriálu Intercontinental GT Challenge.

Doporučujeme

Články odjinud