V zátěžových chvílích nám bude Brawn scházet, přiznává Mercedes

V zátěžových chvílích nám bude Brawn scházet, přiznává Mercedes

Sportovní šéf Mercedesu Toto Wolff je přesvědčený, že jeho tým své úkoly zvládne i bez Rosse Brawna, ale nebude to lehké, zejména během závodních víkendů.

Brawn skončil v roli šéfa týmu Mercedes loni a odjel na dlouhou dovolenou, která se však podle jeho posledních slov proměnila v trvalý důchod. Mercedes teď vede triumvirát Wolff - Lowe - Lauda.

"Když odejde někdo jako Ross, samozřejmě to bude mít dopady," přiznal Wolff Autosportu. "Byl ikonickým lídrem a my si uvědomíme, že nám schází, až přijdou stresové situace během závodních víkendů."

"Jeho vůdcovství a vedení byly výjimečné. Pocítili jsme, že odešel, ale tohle je velká organizace, která má několik stovek dobrých lidí, proto se to snažíme ukočírovat."

Nejvíce úkolů po Brawnovi převzal bývalý technický ředitel McLarenu Paddy Lowe, u Mercedesu bude něco jako závodní ředitel, tedy hlavní postava pro fungování týmu na okruzích.

"Rád to popisuji jako partnerství, a ne jako rozdělení zodpovědností," vysvětloval Lowe novou strukturu vedení týmu. "Na většině věcí pracujeme spolu."

"On (Wolff) se zaměřuje víc na obchodní stránku a já na technickou, ale společně vedeme tým. Jsem původem technický ředitel, takže díky tomu rozumím některým věcem, které dělají."

"Ale moje role se nebude moc lišit od té, kterou měl v minulých letech Ross. Pro mě je to něco vzrušujícího, popasovat se s něčím takovým v příští sezóně a těch následujících."

Doporučujeme

Články odjinud