V úterý začnou v Barceloně druhé předsezónní testy

V úterý začnou v Barceloně druhé předsezónní testy

Týmy formule 1 se znovu sejdou na Katalánském okruhu poblíž Barcelony, aby se zúčastnily druhých a předposledních testů.

Testy tento týden v Montmelu potrvají čtyři dny, od úterý do pátku. Jelikož Williams představí v úterý ráno svůj letošní monopost FW35, budou na trati už všechny vozy ve specifikaci 2013.

Každý tým má v těchto testech nárok na celkem 35 sad pneumatik. Pirelli přidělí každému vozu jednu sadu super měkkých, pět sad měkkých, pět sad středních, šest sad tvrdých, dvě sady přechodných a jednu sadu mokrých pneumatik. Zbylých 15 sad si může každá stáj zvolit podle svého uvážení.

Hlavní hvězdou bude Fernando Alonso, protože vynechal testy v Jerezu a domácí fanoušci budou poprvé mít možnost ho letos vidět jezdit. Na tribunách je očekáváno mnoho jeho krajanů. Španělský pilot Ferrari bude jezdit první tři dny, v pátek ho vystřídá Felipe Massa.

U Williamsu bude mít čest první jízdy s FW35 Valtteri Bottas, ve středu ho vystřídá Pastor Maldonado, zbylé dva dny se budou oba piloti střídat. Z ostatních stájí oznámil svůj program jen Sauber, Gutiérrez se sveze v úterý a v pátek, Hülkenberg ve středu a ve čtvrtek.

S napětím je očekávána sestava Force Indie, do VJM06 se možná posadí Adrian Sutil. Pak by vedení týmu mohlo konečně rozhodnout, kdo pro něj bude letos závodit.

Až testy skončí, dá si formule 1 přestávku, ale jen do čtvrtka příštího týdne. V ten den totiž začnou poslední předsezónní testy, potrvají znovu čtyři dny a opět se uskuteční v Barceloně.

Doporučujeme

Články odjinud