V únoru do Prahy dorazí Romain Grosjean a Giacomo Agostini. Haas tady zřejmě představí nový vůz

V únoru do Prahy dorazí Romain Grosjean a Giacomo Agostini. Haas tady zřejmě představí nový vůz

V únoru příštího roku přijede do Prahy aktivní pilot formule 1. Slavnostního vyhlášení 43. ročníku motoristické ankety Zlatý volant se zúčastní jezdec týmu Haas Romain Grosjean.

Romain Grosjean v roce 2019 dokončuje svoji devátou sezónu ve formuli 1. První závod si připsal v roce 2009 s monopostem Renault a v následujících letech strávil čtyři sezóny u týmu Lotus. Před sezónou 2016 poté přestoupil k Haasu, kde působí dodnes. Ve 163 závodech získal Romain Grosjean 10 pódiových umístění.

V rámci slavnostního vyhlášení motoristické ankety Zlatý volant 2019 převezme 6. února třiatřicetiletý Francouz čestné ocenění za přínos motorsportu.

Francouzský pilot má také určitý vztah k České republice. Na jeho helmě jsme mohli spatřovat logo české společnosti Praga, která v současnosti vyvíjí supersportovní vozy a závodní motokáry. Český lvíček na Grosjeanově helmě byl také výsledkem spolupráce s Čechem žijícím ve Švýcarsku Martinem Reissem, který působí v manažerské struktuře francouzského pilota formule 1.

GettyImages-1130853441.jpg
Foto: Getty Images /  Robert Cianflone

Dalším vzácným hostem na Zlatém volantu 2019 bude také motocyklová legenda Giacomo Agostini. Dnes sedmasedmdesátiletý Ital získal v různých kubaturách mistrovství světa silničních motocyklů v letech 1964 až 1977 celkem 15 titulů mistra světa.

I Agostini bude oceněn čestnou cenou za přínos motorsportu.

„Z jejich účastni máme velkou radost. Aktivní pilot F1 na Zlatém volantu dosud nikdy nebyl. Pan Agostini patří mezi vůbec nejúspěšnější závodníky všech dob,“ uvedla v tiskové zprávě zástupkyně pořadatele ankety Zlatý volant Jana Svobodová.

Prezentace vozu

S návštěvou Romaina Grosjeana v Praze souvisí ještě jedna zajímavá novinka. Na slavnostním galavečeru Zlatého volantu by totiž také mělo dojít k oficiální prezentaci monopostu týmu Haas pro sezónu 2020. 

S ohledem na termín akce a následných testů je možné, že půjde jen o prezentaci zbarvení. Týmy to tak běžně dělají a Haas bude s odchodem Rich Energy měnit zbarvení svého vozu.

Foto: Getty Images / Robert Cianflone

Doporučujeme

Články odjinud