V týmu Brawn GP Briatoreho výroky brali s úsměvem

Podle Buttona Briatore očividně zahořkl.

Definitivní dořešení difuzorových dohadů dopomohlo další dodávce dosti ostrých výroků ze strany Flavia Briatoreho. Podle šéfa týmu Renault je tak víceméně rozhodnuto o mistrovi světa. Nastalá situace prý kazí jméno formule 1. Soutěž podle něho také ztrácí na atraktivitě, neboť o přední místa nyní bojují jezdci, kteří se v minulých sezonách pohybovali spíše v zadní části pole.

Briatoreho výroky nezůstaly bez odezvy. Jenson Button, který je momentálně vedoucím mužem šampionátu, byl Flaviem označen za dobrého člověka, ale velice pomalého. V týmu Brawn GP prý výroky devětapadesátiletého Itala brali se smíchem.

"Jsem si jistý, že jméno formule 1 podle něho bude poškozováno vždy, dokud nebude ve vedení jeho tým. Neměl by také zapomínat, že mi pro tento rok nabízel angažmá. Po problémech ohledně difuzorů je očividně velmi naštvaný. Také se zlobí, že jeho tým nedokázal sestavit auto, které by bylo stejně dobré jako naše.

Náš vůz je dobrý díky práci, kterou jsme v Brackley odvedli. Bylo by nefér nám to vzít. Lidé pracovali hodně tvrdě a ze strany Flavia jsou to vážně neférové, zahořklé poznámky. Vážně rychle zapomněl, že mě chtěl dostat do svého týmu," řekl Button.

V podobném duchu se vyjádřil také Buttonův týmový kolega, Rubens Barrichello.

"Myslím, že je to opravdu hloupé. Pokud si všichni myslí, že je potřeba, aby vyhrávaly pouze týmy McLaren a Ferrari, proč by závodily i ostatní týmy?

Náš vůz je téměř čistě bílý a stejně nám mnoho soupeřů nestačí. Myslím si, že to sportu naopak pomáhá. Objevují se snahy o zavedení jednotných motorů. Myslíte, že Ferrari potom bude vždy na špici? V paddocku se pohybuje mnoho fajn lidí, ale bohužel i zlých ztroskotanců," řekl brazilský jezdec.

Doporučujeme

Články odjinud