V top týmu by Hülkenberg okamžitě vyhrál, myslí si Sainz Jr.

V top týmu by Hülkenberg okamžitě vyhrál, myslí si Sainz Jr.

Kdyby Nico Hülkenberg jezdil za některý z předních týmů formule 1, hned by začal vyhrávat závody, myslí si jeho bývalý týmový kolega z Renaultu Carlos Sainz Jr.

V konečném hodnocení loňské sezóny formule 1 obsadil Hülkenberg sedmé místo za jezdci z top týmů Mercedes, Ferrari a Red Bull.

Hülkenberg v roce 2017 přišel do Renaultu, který se v rámci dlouhodobého projektu snaží vrátit na přední pozice. Hülkenberg přitom stále čeká na své první stupně vítězů ve formuli 1, nyní již 156 závodů.

„V roce, kdy jsem přišel do Renaultu, měl Nico velmi dobrý rok. Viděl jsem ho závodit na nejvyšší úrovni,“ řekl Sainz Jr., který s Renaultem strávil poslední čtyři závody sezóny 2017 a celý loňský ročník.

„Pro mě je jedním z těch lidí, kterým když dáte Mercedes, Ferrari nebo Red Bull, tak okamžitě začne vyhrávat závody. Bohužel to nejste schopni vidět, protože takhle to ve formuli 1 funguje. Nico je jedním z těch, od kterých jsem se toho hodně naučil a odcházím do McLarenu s touto zkušeností, sdílel jsem tým s jedním z nejtalentovanějších jezdců v současném startovním poli,“ dodává.

Aby se Hülkenberg dočkal prvních stupňů vítězů v kariéře, bude se muset Renault výrazně zlepšit. Francouzská automobilka přiznala zklamání ze ztráty, kterou měla v loňském roce. Sainz Jr. však Renaultu věří.

„Doufám v to, protože by to pak znamenalo, že se zlepšují také po stránce motoru a ten půjde také do McLarenu, se kterým začínám také pracovat,“ dodává s úsměvem nový pilot McLarenu, jehož týmovým kolegou bude Lando Norris.

„Je tu (v Renaultu) spousta dobrých lidí, potkal jsem lidi jako (technického ředitele z pohledu šasi) Nicka Chestera, kteří jsou špičkami, a lidé se opravdu chtějí vrátit na vítěznou vlnu. Přeji jim to nejlepší, vím, že je to těžký proces. Nevím, kolik času chtějí stáhnout, ale v kvalifikaci je to pokaždé jeden a půl až dvě sekundy,“ uzavírá Sainz Jr. a dodává, že nebyl zcela spokojen s množstvím bodů, které dokázal během loňské sezóny nasbírat.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud