V souboji nových týmů triumfoval Heikki Kovalainen

Jezdci nových týmů měli v Belgii jedinečnou možnost vylepšit nejlepší výsledky v sezoně, nakonec však byli posledními klasifikovanými.

Lotus

Heikki Kovalainen, který jinak dojel na uspokojivém šestnáctém místě, si v závodě vybral velký příděl smůly. Finovi se nepodařilo dobře odstartovat. "Pak začalo pršet a v poslední zatáčce jsem si poškodil přední přítlačné křídlo, takže jsem musel zajet do boxů. Riskovali jsme a nasadili přechodné pneumatiky, ale přestalo pršet," popisoval Kovalainen své patálie. Jarno Trulli dojel devatenáctý. Zavinila to hlavně jezdecká chyba před koncem závodu, kdy ho předjeli soupeři z ostatních nových týmů. Ital si ale závod patřičně užil. "Byla to vážně zábava, napínavý závod, ve kterém se pořád něco dělo, ale Spa už je prostě takové!"

HRT

U HRT mohou být spokojeni jen napůl. Japonec Sakon Jamamoto dojel dvacátý, zato Bruno Senna se v závodě příliš dlouho neohřál. Brazilec musel odstoupit kvůli problémům s podvozkem. Závod se ale pro něho už od začátku nevyvíjel příliš šťastně. "Start se nám povedl, byl možná náš nejlepší vůbec. V první zatáčce bylo ale trochu těsno a zlomil jsem si křídlo," řekl Senna. Sakon Jamamoto mohl být o poznání spokojenější, když se v úvodních fázích závodu pohyboval dokonce na třinácté pozici.

Virgin

Oba piloti Virginu viděli cíl, Lotus se však opět pokořit nezdařilo. Timo Glock dojel osmnáctý, za týmovým kolegou di Grassim.

Doporučujeme

Články odjinud