V Singapuru uvažují pro rok 2011 o zkrácení tratě

Pořadatelé Velké ceny Singapuru by chtěli před příštím ročníkem zkrátit svůj městský okruh. Zmizet by měla třeba pasáž, ve které došlo k diskutované nehodě Nelsona Piqueta.

Okruh v Singapuru patří z hlediska času na jedno kolo mezi nejdelší v seriálu a pořadatelé uvažují o jeho zkrácení. Podle místního listu Today by měla zmizet sekce okolo zatáčky sedmnáct, kde v roce 2008 havaroval Nelson Piquet junior, což později vedlo k rozpoutání případu známému jako crashgate. V rámci dalších úprav by měla pravoúhlé zatáčky sedm, osm a devět nahradit pravidelná levotočivá zatáčka.

Změny se ovšem týkají až roku 2011. Letos má trať zůstat ve své současné podobě. "Vždycky jsme se zajímali o to, jak zlepšit Velkou cenu Singapuru," říká ředitel Úřadu pro turistický ruch při ministerstvu průmyslu a obchodu Justin Chew. "Pokud bude (zkrácení) pro dobro závodu a udělá ho víc vzrušující pro fanoušky i jezdce, zvážíme to."

Nová podoba profilu okruhu by vedla i k dalším úpravám infrastruktury města. V areálu okruhu by měla vyrůst nová stanice metra. "Zatím neplánujeme žádné zásadní změny, ale začínáme hledat klíč ke zlepšením pro rok 2011," dodal Chew a kromě stanice metra zmínil ještě nový most a přestavbu okolní pláže Marina Bay.

Singapur není jedinou tratí, která se má rekonstruovat. Přestavbou prochází také malajský Sepang, kde se mimo jiné vylepšují boxy. Jak jsme vás již informovali momentálně se upravuje také Silverstone.

Filip Fikejz

Doporučujeme

Články odjinud