V Sepangu budeme zřejmě ještě rychlejší, varuje McLaren

V Sepangu budeme zřejmě ještě rychlejší, varuje McLaren

McLaren je přesvědčený, že dokáže v nadcházející Grand Prix Malajsie podat minimálně stejně dobrý výkon jako v Austrálii.

Jenson Button dokázal v Melbourne svým soupeřům relativně snadno ujíždět, a to Albert Park nepatří mezi tratě, na kterých si McLaren papírově nejvíce věří.

"Když se podíváte, jak nám to šlo v testech v Barceloně, byli jsme dobří v rychlých zatáčkách," vysvětloval šéf týmu Martin Whitmarsh pro Autosport. "Zdálo se, že jsme nejrychlejší v rychlých zatáčkách, a Red Bull byl lepší než my v oblasti trakce (na výjezdu z pomalých zatáček)."

"Takže je dobré, že jsme byli celkem silní na okruhu, jako byl tento (v Austrálii). Teorie je tedy taková, že bychom měli být na další trati silní. Je to rychlý okruh a na základě našich výkonů bychom si měli myslet, že tam budeme rychlí. Myslím, že tam budeme mít dobrou šanci, ale kdo ví. Uvidíme."

Austrálie ovšem neposkytla kompletní obrázek, a to nejen kvůli svým vlastnostem, ale výsledek ovlivnilo také mnoho incidentů. V plné síle se na špičce nemohly ukázat Mercedes a Lotus.

"Mercedes je určitě rychlý a my jsme si mysleli, že pro nás bude v závodě větší hrozbou. Na startu bych býval řekl, že je pro nás největší hrozbou Mercedes," přiznal Whitmarsh. "Byli velmi, velmi rychlí na rovinkách a já jsem si myslel, že s nimi budeme mít co dělat. Nakonec se ukázalo, že nepodali maximální výkon. Určitě dokážou odvést lepší práci."

Doporučujeme

Články odjinud