V Šanghaji si musíme dávat pozor na maximální rychlost McLarenu, varuje Massa

Dlouhé rovinky okruhu v Šanghaji nechají vyniknout systém zadního křídla McLarenu, který zvyšuje maximální rychlost. Na to si podle Massy musí Ferrari dávat pozor, je třeba se připravit na obranu pozic.

"Je příjemné na tomto okruhu jezdit a extrémně dlouhá rovinka vedoucí k pomalé zatáčce nabízí reálnou možnost k předjíždění," uvedl brazilský pilot. "Ale na této rovince budeme muset letos být opatrní, protože jsme viděli, že hlavně McLaren má velmi vysokou maximální rychlost. Takže v případě těsného souboje s nimi musíme být opatrní a připravení bránit svoji pozici."

Do Číny si Ferrari přiveze nové díly, které Massa s Alonsem otestují v pátečních trénincích. Pokud se osvědčí, nasadí je tým do kvalifikace a závodu. "Těším se na skutečnost, že budeme mít na voze nové komponenty, které mají za cíl vylepšit výkonnost," řekl Massa. "Doufám, že budou úspěšné a pomůžou nám v našem boji, hlavně s Red Bullem a McLarenem."

Brazilec také připomněl, že je třeba v Číně očekávat proměnlivé počasí. V takových podmínkách udělala Scuderia chybu v malajsijské kvalifikaci, když promeškala úvodní fázi první části a nedokázala postoupit do dalších bojů.

Doporučujeme

Články odjinud