V roce 2014 odejde Cosworth a přijde PURE, věří Pollock

V roce 2014 odejde Cosworth a přijde PURE, věří Pollock

Craig Pollock pokračuje se svojí společností PURE na výrobě šestiválcového motoru pro F1 a předpovídá, že změnu pohonných jednotek za dva roky neustojí Cosworth.

Pollock loni deklaroval úmysl vstoupit do formule 1 v roce 2014 (původně 2013) s PURE jako nezávislý dodavatel motorů, využít tak chce přechod z osmiválců na šestiválce. Pro tento účel si najal mimo jiné bývalého motoráře Ferrari Gillesa Simona, jehož k nelibosti ostatní přetáhl z FIA.

"Jsem přesvědčený, že v roce 2014 budou ve formuli 1 čtyři výrobci motorů," uvedl pro Speedweek. "Budou to Renault, Ferrari, Mercedes a PURE."

Bývalý šéf stáje BAR tak naznačil, že počítá s odchodem Cosworthu, jenž coby jediný nezávislý dodavatel prodává své agregáty Marussii a HRT. Loni se do formule 1 vrátil se čtyřmi zákazníky, ale po první sezóně ho opustil Lotus Racing a letos Williams, oba zamířily k Renaultu.

Podle Pollocka má PURE při práci na novém šestiválci půlroční náskok před svým vlastním harmonogramem a první verzi motoru by měl nastartovat na testovací stolici letos v červenci.

Doporučujeme

Články odjinud