V roce 2013 jsem téměř závodil za Ferrari, řekl po letech Button | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

V roce 2013 jsem téměř závodil za Ferrari, řekl po letech Button

Bývalý pilot formule 1 Jenson Button nyní přiznal, že měl během své kariéry velmi blízko k závodní sedačce Ferrari. V roce 2013 téměř vytvořil jezdeckou dvojici s Fernandem Alonsem.

Po zisku titulu mistra světa s Brawn GP v roce 2009 se Button přesunul do McLarenu. Po sezóně 2012 ale podle svých slov jednal s Ferrari o možném přestupu do Maranella od následující sezóny.

„Každý pilot by někdy chtěl závodit za Ferrari. Ten tým v sobě zkrátka něco má. I tento rok (2020) je pro ně a pro fanoušky motorsportu těžké sledovat, kde jsou, možná to ale potřebovali, aby se vrátili silnější,“ řekl Button pro Motorsport News.

„Já bych ale rád závodil za Ferrari a před osmi lety jsem měl velmi dobrou příležitost, ale nakonec se to nezrealizovalo,“ pokračoval.

„Smlouvy byly v podstatě připravené a skoro k tomu došlo. Z mnoha různých důvodů se to ale nepodařilo. Abych byl upřímný, možná pro mě nakonec i tak bylo lepší zůstat v McLarenu.“

V týmu z Wokingu nakonec Brit setrval až do roku 2016 a svůj úplně poslední závod za McLaren odjel v roce 2017 v Monaku, kde na jeden podnik nahradil Alonsa.

Doporučujeme

Články odjinud