V Red Bullu jsem se vyrovnal Ricciardovi, věří Kvjat

V Red Bullu jsem se vyrovnal Ricciardovi, věří Kvjat

Daniil Kvjat věří, že se během 23 závodů u Red Bullu dokázal výkonnostně dostat na úroveň svého týmového kolegy Daniela Ricciarda.

Kvjat se letos při domácí Velké ceně Ruska rozloučil se sedačkou u Red Bullu, když se vrátil do týmu Toro Rosso, ze kterého naopak do Red Bullu povýšil Max Verstappen.

V loňské sezóně, kterou Rus celou strávil u týmu z Milton Keynes, obsadil v celkovém hodnocení sedmé místo a získal o tři body více než Ricciardo. Letos se mu už tolik nedařilo, když po čtyřech závodech, které strávil u Red Bullu, získal v porovnání s Ricciardem o 15 bodů méně.

„Samozřejmě jsem měl možnost pracovat s Danielem, je to špičkový jezdec a já mám pocit, že jsem se mu vyrovnal,“ řekl Kvjat Autosportu. „Neměl jsem možná tak vyrovnané výsledky, možná jsem o něco hůře chápal vůz a měl jsem méně zkušeností.“

Kvjatovi trvalo dlouhou dobu, než se vyrovnal s rozhodnutím Red Bullu, což se zřejmě projevilo i na jeho výsledcích ve zbytku sezóny.

Během 17 letošních závodů u Toro Rosso získal Kvjat čtyři body, zatímco jeho týmový kolega Carlos Sainz jr., který má za sebou dvě sezóny u týmu z Faenzy, vybojoval 44 bodů.

„Po prvních třech závodech mu vůz seděl velmi dobře, když jsem pak přišel já, byl jsem úplně mimo pracovního okna toho auta.“

„Stabilně byl na velmi vysoké úrovni, takže jsem věděl, že bude těžké ho porazit. Když mi ale všechno vychází, je to velmi těsné. Těším se na příští rok, protože bude zajímavé se Carlosovi postavit.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud