V Q3 Mercedes ukázal, že je nejlepší na světě, říká Hamilton

V Q3 Mercedes ukázal, že je nejlepší na světě, říká Hamilton

Mercedes podle Lewise Hamiltona během kvalifikace na Velkou cenu Japonska ukázal, že je nejlepším týmem ve formuli 1, když udělalo Ferrari strategickou chybu a Mercedes si zajistil kompletní první řadu na startovním roštu.

Hamilton si vyjel 80. pole position v kariéře formule 1, když třetí část kvalifikace na okruhu v Suzuce poznamenal déšť. Ferrari do Q3 vyrazilo na pneumatikách do přechodných podmínek v době, kdy byla trať ještě suchá. Jeho jezdci kvůli tomu nedokázali využít nejlepších podmínek na zajetí dobrého času, než začalo pršet. Hamiltonův největší rival v boji o titul Sebastian Vettel kvůli tomu odstartuje až z deváté pozice.

„Je tady velmi obtížné udělat správné rozhodnutí, a to je další velký rozdíl, že my jako tým jsme ho letos udělali. Každý tým má chytré lidi, když ale dojde k tomu, že musíte pod tlakem udělat správná rozhodnutí, tak se ukáže, že jsme nejlepší tým na světě a je to tak - jsme nejlepší na světě,“ řekl Hamilton.

Bottas ztratil tři desetiny

Bottas za Hamiltonem zaostal o 299 tisícin sekundy. Také Fin si pochvaluje to, jakým způsobem se Mercedes vypořádal s náročnými podmínkami. Podle Bottase to byl jeden z nejlepších výkonů Mercedesu.

„V tomto týmu jsem necelé dvě sezóny, ale z toho, co jsem viděl, myslím, že to byl jeden z nejlepších dnů,“ řekl Bottas.

„Měli bychom být skutečně hrdí na to, co jsme udělali s tímto vozem a jak jsme dnes pracovali. Každé jedno rozhodnutí bylo správné a všichni byli klidní. Z venku to mohlo vypadat zvláštně. Byla to hektická kvalifikace, ale uvnitř byl klid. My se drželi našeho plánu a dělali správná rozhodnutí,“ dodal.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud