V průběhu kvalifikace jsme se trápili, přiznal Hamilton | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

V průběhu kvalifikace jsme se trápili, přiznal Hamilton

Lewis Hamilton se v kvalifikaci na Velkou cenu USA formule 1 podle svých slov trápil, když na svého největšího soupeře Maxe Verstappena ztratil přes dvě desetiny sekundy.

Verstappenův týmový kolega z Red Bullu Sergio Pérez byl blízko své první pole position ve F1. Závěrečným pokusem jej ale překonal Hamilton, ještě rychlejší čas ale zajel Verstappen.

„Dnes jsem do toho dal všechno. V průběhu kvalifikace jsem se trochu trápil. Myslím, že od Q1 jsme se trochu propadli,“ řekl Hamilton po kvalifikaci.

„A tihle kluci (Red Bull) dnes byli v průběhu kvalifikace neuvěřitelně rychlí. Já jsem se svým posledním kolem ale spokojen. Samozřejmě jsou tu vždy místa, kde se dá zlepšit, myslím ale, že to dnes bylo z naší strany všechno. Pro zítra jsme v dobré pozici a snad to bude dobrý závod do první zatáčky.“

Bottase srazí penalizace

Hamilton se v neděli na roštu ocitne v sevření dvou Red Bullů, a hlavně bez pomoci svého týmového kolegy z Mercedesu Valtteriho Bottase. Fin v kvalifikaci zajel čtvrtý čas, ale kvůli nasazení nadlimitního počtu komponent pohonné jednotky klesne na roštu až na deváté místo.

„Tohle není výsledek, v jaký jsem dnes doufal. Red Bull měl rozhodně navrch a zdá se, že oproti pátku udělal větší krok vpřed,“ řekl Bottas.

„Moje první jízda v Q3 byla dobrá, ale poslední sektor nebyl nejlepší. Ve druhém pokusu jsem se snažil mít čisté kolo, ale blokování předních kol a nedotáčivost byla ještě horší. Ztratil jsem tedy nějaký čas a nebyl jsem schopen se zlepšit. Kvůli penalizaci budu startovat devátý, myslím ale, že naše závodní rychlost byla dobrá a srovnatelná s Red Bullem.“

Doporučujeme

Články odjinud