V Praze startuje Racing Expo, dorazí i Tomáš Enge

V Praze startuje Racing Expo, dorazí i Tomáš Enge

Pražské výstaviště v Letňanech bude ode dneška do neděle hostit druhý ročník výstavy motorsportu s názvem Racing Expo. Návštěvníci se mohou těšit na více než stovku exponátů a na slavné osobnosti motoristického sportu, mezi kterými nebude chybět ani Tomáš Enge.

V prostorách pražského výstaviště PVA Expo v Letňanech budou během druhého ročníku Racing Expa k vidění závodní speciály z různých odvětví motorsportu. Návštěvníci se mohou celkově těšit na více než stovku exponátů.

K největším lákadlům bude bezpochyby patřit Ferrari 488 GT3 týmu Scuderia Praha, v jehož kokpitu se během vytrvalostních závodů 24H Series objevuje i spolukomentátor F1 Josef Král. Bývalý pilot GP2 se poté na Racing Expo dostaví i osobně, a to v sobotu ve 13:00.

Z okruhových "žihadel" bude dále k vidění na příklad BMW M6 GT3 týmu Šenkýř Motorsport, které v uplynulé sezóně dosáhlo několika skvělých výsledků v International GT Open. Za jeho volant usedl na příklad i pilot DTM Joel Eriksson nebo bývalý slovenský pilot GP3 Richard Gonda.

Na své si však pochopitelně přijdou i fanoušci jednostopého závodění nebo rally.

Zblízka bude k vidění motocykl Ducati Karla Abraháma z MotoGP nebo "roadracingové" speciály z Tourist Trophy na ostrově Man.

Legendární česká značka Tatra bude na Racing Expu zastoupena díky týmu Buggyra, který do Prahy přiveze ukázat své speciály z rally Dakar. Svoji tradičně oranžovou "tatrovku" v Letňanech vystaví i Tomáš Tomeček, který se specializuje na závod Africa Eco Race vedoucí ve stopách původního afrického Dakaru.

Na besedu s návštěvníky a autogramiádu dorazí v sobotu v 15:00 i Tomáš Enge, doposud jediný Čech, který startoval v grand prix formule 1.

Racing Expo je v Letňanech otevřené v pátek od 10:00 do 19:00, v sobotu od 10:00 do 18:00 a poslední den v neděli od 10:00 do 17:00.

Foto: Racing Expo 

Doporučujeme

Články odjinud