V posledních dvou závodech bude pro Lotus závodit Kovalainen

V posledních dvou závodech bude pro Lotus závodit Kovalainen

Lotus potvrdil, že Kimiho Räikkönena zastoupí v Grand Prix USA a Brazílie jezdec Caterhamu a krajan Heikki Kovalainen.

Räikkönen si nechá operovat záda a ze závěru sezóny odstoupil, proto musel Lotus hledat náhradníka. Oslovil za tímto účelem Nica Hülkenberga a Michaela Schumachera, ale nakonec se dohodl s Heikkim Kovalainenem.

"Po Kimiho zprávě o neúčasti v posledních dvou závodech jsme samozřejmě museli jednat rychle a čelili jsme těžké situaci při rozhodování, koho bychom měli posadit za volant v Austinu a Sao Paulu," vysvětloval šéf týmu Eric Boullier.

"Na jedné straně jsme měli svého záložního jezdce Davideho Valsecchiho, který je mladý, talentovaný a slibný, na straně druhé jsme měli příležitost přivést zkušeného soutěžícího ve formuli 1 Heikkiho."

"I když zcela důvěřujeme schopnostem Davida, jsme v šampionátu v těsném boji, takže jsme rozhodli, že budou cenné zkušenosti, které může týmu přinést Heikki, zatímco se snažíme sezónu dokončit na co nejlepším místě."

Kovalainen ví, že ho nečeká lehký úkol. "Naskočit do vozu tak pozdě v sezóně, když jste celý rok nezávodili, bude výzva, ale já tým v Enstonu znám dobře a nemám obavy, že bych se rychle nedostal do tempa."

"Je to pro mě velká příležitost, takže bych chtěl poděkovat Tonymu Fernandesovi a týmu Caterham, že mě nechali tu příležitost využít."

Doporučujeme

Články odjinud