V osmnácti letech jsem na F1 ještě nebyl připraven, přiznal Hartley

V osmnácti letech jsem na F1 ještě nebyl připraven, přiznal Hartley

Brendon Hartley se závodní premiéry ve formuli 1 dočkal v 27 letech.

Pilot Toro Rosso Brendon Hartley přiznal, že když v osmnácti letech poprvé testoval s Red Bullem vůz formule 1, nebyl ještě dostatečně připraven.

Hartley byl v minulosti členem programu Red Bullu a byl i rezervním jezdcem. V roce 2010 však z Red Bullu odešel, aby letos dostal šanci u Toro Rosso, za který bude závodit i v příštím roce. V rozhovoru pro Motorsport.tv přiznal, že v době, kdy poprvé dostal příležitost testovat vůz formule 1, neměl ještě dostatečné zkušenosti.

„Nebyl jsem v té době připravený,“ řekl Hartley. „Mám velký respekt k lidem jako Max (Verstappen), který přišel ve věku, ve kterém jsem v té době byl já. Měl jsem skutečně velkou šanci tu být, ale když to přišlo, neměl jsem ty zkušenosti a možná podporu, které jsem potřeboval, a já se sesypal v době, kdy jsem neměl.“

Od té doby Hartley závodil v jiných sériích a od roku 2014 za tovární tým Porsche v Mistrovství světa vytrvalostních závodů, ve kterém letos také vyhrál závod 24 hodin Le Mans.

„Hodně jsem se z toho poučil a cítím, že jsem dnes více "vyježděný" pilot, než jsem mohl být v osmnácti letech. Načasování bylo skvělé a myslím, že se stále zlepšujete. Měl jsem těžké období, ale bylo pro mě také důležité se z toho poučit.“

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud