V Německu se uskuteční fotbalový zápas na podporu Schumacherovy iniciativy

V Německu se uskuteční fotbalový zápas na podporu Schumacherovy iniciativy

Na začátku července se bude v německém Mohuči konat druhý ročník dobročinného fotbalového utkání pod názvem „Šampioni pro charitu“. Letošní akce bude přitom také na počest Michaela Schumachera.

Sedminásobný mistr světa formule 1 se stále zotavuje ze své havárie na lyžích z roku 2013, kdy si ve Francii vážně poranil hlavu.

Na fotbalovém trávníku se potká řada známých osobností, mezi kterými bude také Schumacherův syn Mick, který letos závodí v evropské formuli 3.

Výtěžek z celé akce bude přitom rozdělen mezi dvě organizace. První z nich je nadace Dirka Nowitzkiho, německé basketbalové hvězdy, další finance pak poputují Schumacherově iniciativě Keep Fighting.

„Pro mě je samozřejmostí, že se zúčastním akce 'Šampioni pro charitu',“ řekl Mick Schumacher. „Při loňském ročníku jsem se skoro nepřestal smát a je to dobrý pocit, moci podpořit charitativní iniciativy.“

„Tato kombinace zábavy a účelu je podle mě perfektní. Jsem rád, že Dirk spolu se všemi dalšími hráči a diváky na stadionu to vidí stejně a těším se na tento zábavný zápas.“

Svou účast již potvrdil také velký rival Michaela Schumachera a dvojnásobný mistr světa F1 Mika Häkkinen, a také fotbalista Miroslav Klose.

Loňský ročník navštívilo 25 tisíc diváků.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud